Volledig scherm
De langgevelboerderij op landgoed De Denneboom in Schijndel wordt ingericht als aula van het uitvaartcentrum. © Robèrt van Lith / BD

Schijndel krijgt uitvaartcentrum met crematorium

SCHIJNDEL - Schijndel krijgt een uitvaartcentrum op landgoed De Denneboom. Hierin komt plaats voor onder meer een crematorium en een natuurbegraafplaats.

De eigenaren van het landgoed, de familie Van Rijckevorsel, werden het hierover eens met Bijnen Uitvaartverzorging. Beide partijen hopen halverwege volgend jaar te starten met de bouw en dan in 2018 de deuren te kunnen openen aan de Gestelseweg. Het Schijndelse college van B en W ging deze week akkoord met de plannen, die nog de nodige procedures moeten doorlopen. Omwonenden zijn al op de hoogte gesteld van de plannen voor een uitvaartcentrum. Het uitvaartcentrum met natuurbegraafplaats, circa 150 parkeerplaatsen en wandelgebied beslaat zo’n zeven hectare.

Meer nieuws over het toekomstige uitvaartcentrum in Schijndel volgt in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 4 juni 2016.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad