Volledig scherm
Het Schijndelse thuisfront van Marloes Keeteles. © Jan Zandee

Schijndels thuisfront juicht voor olympische hockeyster Marloes

SCHIJNDEL - Ze kropen woensdag bijna tegen de muren omhoog: vrienden en familie juichten de Schijndelse hockeyster Marloes Keetels naar de finale op de Olympische Spelen.

“Kom op Marloes!”, klonk het in de huiskamer van Jasper de Ruijter (25). Zijn nicht Marloes Keetels staat op het punt een shootout te nemen in de wedstrijd tegen Duitsland. “Mijn moeder loopt gewoon weg”, lacht hij. “Die kan de spanning niet aan. En mijn vader doet net of hij de bondscoach is.”
Samen met zijn hockeyvrienden van Marloes’ eerste club de Hopbel keek hij naar de wedstrijd. Na de tweede helft werd er snel Chinees opgeschept, om vervolgens met een bordje voor de tv verder te kijken.

Spanning stijgt
De wedstrijd verliep traag, na 60 minuten speeltijd stond het nog steeds 1-1 en stonden de gezichten steeds strakker. Tijd voor shootouts, die de match beslissen. Toen Ellen Hoog het beslissende doelpunt maakt barstte een gejuich los. Marloes én haar team staan in de finale.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad