Volledig scherm
© ThinkStock

SP: 'Buslijn 159 naar Wijbosch moet blijven'

WIJBOSCH - De meerderheid van de geënquêteerden maakt geen gebruik van het openbaar vervoer, maar vindt wel dat buslijn 159 door Wijbosch behouden moeten blijven. Dat meldt de SP in Schijndel na een onderzoek in het dorp.

Volgens de SP hebben 79 mensen de enquête naar buslijn 159 naar Wijbosch ingevuld, waarvan er 74 van mening zijn dat deze lijn behouden moet blijven. ,,Opvallend is dat een meerderheid aangeeft zelf geen of weinig gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar het voor met name ouderen belangrijk vinden dat het Wijbosch bereikbaar blijft", zo concludeert de SP.

De uitslagen van de enquête werden overhandigd aan de wethouders Claassen en Witlox. Hoewel de beslissing om lijn 159 op te heffen nog niet genomen is, hoopt de SP dat zij bij vervoerder Arriva pleiten voor behoud van de lijn. Maar in augustus zei het college al dat het ov in Wijbosch dusdanig weinig wordt gebruikt, dat er begrip is voor het besluit van Veolia om te stoppen met de lijn. Dat standpunt is niet veranderd.

Meierijstad