Volledig scherm

Vooral bezwaren in Sint-Oedenrode op herindelingsontwerp Meierijstad

SCHIJNDEL - Schijndel heeft meerdere zienswijzen ontvangen op het herindelingsontwerp Meierijstad. Een woordvoerster kon donderdag nog niet het exacte aantal noemen. De termijn om een zienswijze in te dienen loopt donderdag 29 januari af.

In de twee andere gemeenten die per 1 januari 2017 Meierijstad gaan vormen, Veghel en Sint-Oedenrode, kwamen meer reacties. Vooral in Sint-Oedenrode kwamen de inwoners in ‘opstand’. Daar zijn honderden opmerkingen, aanvullingen en ook bezwaren op het herindelingsontwerp bij de gemeente binnen gestroomd. In Rooi hebben drie inwoners honderden handtekeningen van inwoners ingeleverd die vinden dat er te weinig energie is gestoken om draagvlak voor de fusie te creëren bij de bevolking. In Veghel werden al minimaal vier zienswijzen ingediend.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad