article
1.5572550
De meest gestelde vragen over de Digitale Krant App worden hieronder beantwoord. Klik op de vraag in de opsomming. U wordt vervolgens naar het antwoord op deze vraag geleid.
FAQ Digitale Krant app
De meest gestelde vragen over de Digitale Krant App worden hieronder beantwoord. Klik op de vraag in de opsomming. U wordt vervolgens naar het antwoord op deze vraag geleid.
http://www.bd.nl/service/abonneeservice/digitaal-nieuws/veelgestelde-vragen/faq-digitale-krant-app-1.5572550
2015-12-24T11:34:00+0000
Veelgestelde vragen

FAQ Digitale Krant app

De meest gestelde vragen over de Digitale Krant App worden hieronder beantwoord. Klik op de vraag in de opsomming. U wordt vervolgens naar het antwoord op deze vraag geleid.

Hoe kan ik de Digitale Krant bekijken?

De Digitale Krant is te bekijken via de Digitale Krant online en/of de Digitale Krant app. De Digitale Krant online is ontwikkeld om de krant te lezen via de internet browser van uw computer of laptop. Daarnaast kent deze versie een aantal uitgebreide functies, o.a. printen, e-mailen, opslaan van artikelen. Dit vindt u niet terug in de app.

De Digitale Krant app bekijkt u op de iPad en meest gangbare Android tablets (vanaf Android versie 2.3.0). De Digitale Krant app is speciaal ontwikkeld voor tablets, zodat de krant en artikelen optimaal te lezen zijn op uw tablet. Ga naar de App Store (iPad) of Google Play Store (Android tablet) en typ de naam van uw dagblad in het zoekvenster. Uw dagblad wordt weergeven. Selecteer de Digitale Krant van uw dagblad en tik op download. Volg vervolgens de aanwijzingen op uw tablet om de Digitale Krant app te installeren.

Terug

Ik heb de Digitale Krant app geüpdatet en kan nu niet meer inloggen.

De manier van registeren en inloggen voor de Digitale Krant (online en app) is veranderd. Hierdoor kunt u niet meer van dezelfde inloggegevens gebruik maken. Om toegang te blijven behouden tot het laatste nieuws via de Digitale Krant maakt u via deze link een nieuw wachtwoord aan. Uw e-mailadres, waarmee u voorheen inlogde, blijft wel hetzelfde. Nadat u een nieuw wachtwoord heeft aangemaakt, kunt u inloggen met uw e-mailadres en uw nieuwe wachtwoord.

Terug

Ik heb via de website een abonnement afgesloten op de Digitale Krant online. Kan ik nu ook de Digitale Krant app gebruiken?

Met een abonnement op de Digitale Krant heeft u toegang tot de Digitale Krant online én de Digitale Krant app. Uw inloggegevens, bestaande uit uw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord, zijn voor alle digitale producten hetzelfde.

Terug

Hoeveel data bedraagt een krant via een tablet?

De grootte van de krant is afhankelijk van de hoeveelheid bijlagen, afbeeldingen en inhoud. Gemiddeld ligt het tussen de 30 en 100 MB.

Terug

Kan ik binnen de Digitale Krant app zoeken?

Ja, dit is mogelijk. Tik op het icoon 'Zoeken' in de menubalk. Nadat u een zoekterm heeft ingevoerd, worden alle artikelen die aan deze zoekopdracht voldoen weergegeven.

Als u deze optie niet ziet, kantelt u uw tablet naar de verticale-weergave.

Terug

Moet ik voor de Digitale Krant betalen?

Klik hier om u als abonnee direct aan te melden voor gratis toegang tot de digitale nieuwsproducten. Daar kunt u uw abonnementsgegevens invullen. Dit is alleen van toepassing voor abonnees die de krant 6 dagen per week thuis ontvangen. Bent u geen abonnee? Dan kunt u hier een abonnement afsluiten. U kunt kiezen uit een dagpas of een maandabonnement.

Terug

Heb ik altijd internetverbinding nodig om de Digitale Krant app te gebruiken?

Voor het downloaden en het gebruik van de Digitale Krant app heeft u toegang tot internet nodig. Nadat u een krant heeft gedownload, kunt u deze vervolgens wel lezen zonder internetverbinding (offline modus).

Terug

Is er verschil tussen de inhoud van de Digitale Krant en de papieren krant?

De inhoud van de Digitale Krant is gelijk aan die van de papieren krant, inclusief foto’s, advertenties, puzzels en familieberichten.

Terug

Zijn er verschillende edities van de Digitale Krant?

U kunt alle regio-edities van uw krant lezen, zodat u op de hoogte blijft van nieuws uit uw hele regio. Linksboven kiest u de voorkeurseditie, zodat deze bij het downloaden wordt geladen. De gekozen editie wordt vervolgens opgeslagen als uw standaard editie. De volgende keer dat u de Digitale Krant opent, wordt deze editie geladen. Via de optie 'Mijn kranten' kunt u de gedownloade krant en eerder gedownloade versies teruglezen.

Terug

Op welke dagen verschijnt de Digitale Krant?

De Digitale Krant verschijnt, net zoals de papieren krant, zes dagen in de week, van maandag tot en met zaterdag. De Digitale Krant is doordeweeks vanaf 6:00 uur en op zaterdag vanaf 7:00 uur beschikbaar.

Terug

Staat de zaterdagbijlage in de Digitale Krant?

U kunt alle standaard bijlagen via de Digitale Krant lezen, dus ook de zaterdagbijlage.

Terug

Kan ik speciale extra uitgaven van mijn krant ook in de Digitale Krant vinden?

Het is momenteel niet mogelijk om extra uitgaven van de krant via de Digitale Krant te lezen.

Terug

Hoe lang kan ik een uitgave van de Digitale Krant bekijken?

Uitgaven van de Digitale Krant zijn 14 dagen beschikbaar. U kunt dus artikelen teruglezen tot 14 dagen geleden.

Terug

Hoe blader ik door de Digitale Krant?

U kunt op verschillende manieren door de digitale krant navigeren. Het meest eenvoudig is om te swipen: daarmee veegt u met uw vinger over het scherm van rechts naar links om naar een volgende pagina te gaan. Dit werkt zowel op de krantenpagina als wanneer u de krant in tekstmodus leest. U kunt ook tikken op het knopje 'Pagina's'. Daar vindt u een overzicht van alle pagina's in de krant. Door op een pagina te tikken, wordt de betreffende pagina geopend. Bent u op zoek naar een specifiek artikel of zoekterm? Gebruik dan de zoekfunctie in de app.

Terug

Kan ik een aangeschafte Digitale Krant ook op een andere tablet lezen?

U kunt een gedownloade krant alleen bekijken via de app op de tablet waarop u deze heeft gedownload. U kunt de app installeren op een andere tablet om vervolgens met uw eigen gegevens in te loggen en de Digitale Krant te lezen. De gedownloade krant staat echter alleen op de tablet waarop u hem gedownload heeft.

Terug

Kan ik een krant bewaren op mijn tablet?

De reeds gekochte/gedownloade uitgaven worden automatisch bewaard in 'Mijn gedownloade kranten'. U kunt tot maximaal 10 kranten bewaren op uw tablet. Wilt u minder kranten bewaren, ga dan naar 'Instellingen' waar u een ander aantal kiest. In dit scherm is het tevens mogelijk om in 1 keer alle kranten van uw tablet te verwijderen. Hiervoor kiest u 'Verwijder alle gegevens'. De 10 nieuwste kranten worden bewaard. Download u de 11e krant? Dan wordt automatisch de oudste krant verwijderd en de nieuwe krant bewaard.

Terug

Hoe kan ik een artikel of foto uit de krant bewaren in de app?

U kunt op uw tablet een schermafbeelding maken. De afbeelding wordt dan opgeslagen in uw persoonlijke fotogalerie. Wilt u de afbeelding delen met anderen, dan kunt u via de pijl rechts bovenin aangeven waar u de afbeelding naar toe wilt sturen.

Terug

Kan ik de Digitale Krant app ook gebruiken op een e-reader, smartphone of een tablet van een ander merk?

De Digitale Krant app voor de iPad is speciaal ontwikkeld voor de iPad. De app is niet te gebruiken op andere apparaten. De Digitale Krant app voor Android tablets is alleen te gebruiken op Android tablets.

Terug