Volledig scherm
© pixabay.com

Berlicums Vocaal Ensemble stopt na 42 jaar

BERLICUM – Het Berlicums Vocaal Ensemble geeft komende zondag haar laatste concert. Een gebrek aan nieuwe aanwas maakt dat het mannenkoor in de toekomst niet meer op niveau kan blijven zingen.

Voorzitter Jan Holleman: ,,De gemiddelde leeftijd van ons koor ligt op 78 jaar. In de afgelopen drie jaar zijn we van twintig leden gezakt naar vijftien. Het kwaliteitsniveau komt door het verminderd aantal leden en onze leeftijden onder druk te staan. We nemen afscheid nu we nog een goed programma kunnen neerzetten met Duitse, Franse, Russische, Engelse en Nederlandstalige werken”.

De vijftien zangers besloten tijdens de jaarvergadering in mei unaniem om in het najaar het koor op te heffen.

  1. Toch apart gebouw naast nieuwe Huif in gemeentehuis Sint-Michielsgestel
    UPDATE

    Toch apart gebouw naast nieuwe Huif in gemeentehuis Sint-Mi­chiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - De harmonie, een sambaband of een carnavalsband in de raadszaal van Sint-Michielsgestel. Dat gaat niet werken. Ook niet als er geluidsisolatie komt en evenmin als er 'een doos in een doos' gebouwd wordt. Daarom is het beter als er een apart gebouw komt voor verenigingen die veel geluid produceren. Die conclusie trekt de stuurgroep die de verbouwing van het gemeentehuis tot gemeenschapshuis voorbereid. Daarin zitten onder meer de gemeente, Bint en vertegenwoordiging van alle clubs.

Boxtel e.o.