Volledig scherm
Adriaan den Otter (90) is medeoprichter van voetbalclub SCI. © Jan Zandee

'Ik ga geen wedstrijd van een fusieclub in Gestel bekijken'

SINT-MICHIELSGESTEL - Met zijn 90 jaar is Adriaan den Otter het oudste lid van de Gestelse voetbalvereniging SCI. En terwijl het fusieproces tussen zijn club en zustervereniging RKVV rustig voortkabbelt, is hij stevig ontdaan. ,,Ik ga geen wedstrijd van een fusieclub in Gestel bekijken", aldus Den Otter.

De voetballiefhebber is al 68 jaar lid van zijn SCI en is zelfs medeoprichter van de club. Hij kan maar niet begrijpen dat de club gefuseerd wordt met RKVV. Volgens hem zou die fusie er niet alleen vanwege sportieve redenen komen. ,,Denk maar eens aan de locatie waarop SCI speelt. Dat is straks prachtige bouwgrond, die veel oplevert."

Hij ziet het nog niet voor zich hoe de twee clubs samen op het terrein van Zegenwerp gaan passen. ,,Hoe krijgen ze dat in hemelsnaam voor elkaar? SCI komt er dan met 550 leden bij. Er is gewoon onvoldoende capaciteit. Ik snap er niets van."

  1. De hort op... met Bert Heijmans

    De hort op... met Bert Heijmans

    DEN DUNGEN - Bert Heijmans (92) is Dungenaar in hart en nieren. ,,Ik heb hier altijd goed d'n aard gehad." Twee jaar woonde hij noodgedwongen in Den Bosch in verpleeghuis De Herven, omdat verzorgingshuis De Donk, waar hij met zijn vrouw woonde, verdween om plaats te maken voor de Litserborg. Gelukkig is hij al ruim drie jaar terug in het dorp waar zijn wortels liggen. Op zijn scootmobiel scheurt hij midden over de Grinsel naar de Woudseweg, waar hij vele, gelukkige jaren doorbracht met zijn gezin.

Boxtel e.o.