Volledig scherm

Natuurgroep en omwonenden tegen landgoed Theede in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - Omwonenden en de Natuurgroep Gestel keerden zich donderdagavond tegen de komst van landgoed Theede nabij de Gagellaan in Sint-Michielsgestel. "Wat de wethouder zegt is kletskoek”, zegt Martien van Collenburg, een van de omwonenden van het nog te realiseren landgoed.

Samen met buurman Anthonie Zoomers sprak hij de gemeenteraad toe over de komst van landgoed Theede. De heren stellen dat 2,7 hectare grond op twee manieren wordt ingezet, en dat kan niet. "Oneigenlijk gebruik”, meende Wobke Wijngaert van de Natuurgoep Gestel tijdens de vergadering.

Het initiatief landgoed Theede riep vraagtekens op bij de politieke partijen. Over twee weken, donderdag 17 december wordt verder gediscussieerd over het bestemmingsplan buitengebied waar landgoed Theede ook onder valt.

  1. De hort op... met Bert Heijmans

    De hort op... met Bert Heijmans

    DEN DUNGEN - Bert Heijmans (92) is Dungenaar in hart en nieren. ,,Ik heb hier altijd goed d'n aard gehad." Twee jaar woonde hij noodgedwongen in Den Bosch in verpleeghuis De Herven, omdat verzorgingshuis De Donk, waar hij met zijn vrouw woonde, verdween om plaats te maken voor de Litserborg. Gelukkig is hij al ruim drie jaar terug in het dorp waar zijn wortels liggen. Op zijn scootmobiel scheurt hij midden over de Grinsel naar de Woudseweg, waar hij vele, gelukkige jaren doorbracht met zijn gezin.

Boxtel e.o.