Volledig scherm
Kloosterstraat 1 in Den Dungen © Google Streetview

Onrust bij CDA Gestel over opvang daklozen Dungense Polder

SINT MICHIELSGESTEL - Het CDA Gestel is niet gerust over een plan om ex-verslaafden en daklozen te huisvesten in twee panden in de Dungense Polder. De gemeente Den Bosch zou hiervoor het oog hebben laten vallen op de voormalige boerderij Kloosterstraat 1 en het pand Nieuwendijk 3.

De panden horen bij een vijftal boerderijen in de Kloosterstraat en rond Nuland waar Den Bosch tijdelijk ex-verslaafden en daklozen onderdak wil bieden. Het zou de bedoeling zijn dat er per boerderij drie tot vijf personen onderdak kunnen vinden.

Verrast
„Het is zeker niet zo dat we tegen zijn, maar we vinden het wel vreemd dat we hier in Gestel door zo’n besluit verrast worden. Voor zo ver wij weten is hierover geen contact geweest tussen Den Bosch en het college van Sint-Michielsgestel”, geeft het Gestelse CDA-raadslid Harvy Schouten aan.
Hij heeft het Gestelse college een reeks vragen gesteld

  1. De hort op... met Bert Heijmans

    De hort op... met Bert Heijmans

    DEN DUNGEN - Bert Heijmans (92) is Dungenaar in hart en nieren. ,,Ik heb hier altijd goed d'n aard gehad." Twee jaar woonde hij noodgedwongen in Den Bosch in verpleeghuis De Herven, omdat verzorgingshuis De Donk, waar hij met zijn vrouw woonde, verdween om plaats te maken voor de Litserborg. Gelukkig is hij al ruim drie jaar terug in het dorp waar zijn wortels liggen. Op zijn scootmobiel scheurt hij midden over de Grinsel naar de Woudseweg, waar hij vele, gelukkige jaren doorbracht met zijn gezin.

Boxtel e.o.