Volledig scherm
© Erna Lammers

Sint-Michielsgestel krijgt jaar voor nieuw bestemmingsplan

DEN HAAG/SINT-MICHIELSGESTEL – De Raad van State geeft de gemeente Sint-Michielsgestel een jaar de tijd om met een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied te komen.

Al tijdens de rechtszitting van afgelopen juni stelde de Raad van State vast dat de digitale versie van het zogenoemde fase 1 en 2-plan op www.ruimtelijkeplannen.nl vol met fouten, foutjes en onduidelijkheden staat. Woensdag kwam de Raad van State met een 90 kantjes tellende uitspraak waar al die missers en fouten werden opgesomd en afgeschoten. Hoewel niet alles in het bestemmingsplan fout is, zal de gemeente toch aan de bak moeten om voor september 2017 een foutloos plan te kunnen vaststellen.

  1. Toch apart gebouw naast nieuwe Huif in gemeentehuis Sint-Michielsgestel
    UPDATE

    Toch apart gebouw naast nieuwe Huif in gemeentehuis Sint-Mi­chiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - De harmonie, een sambaband of een carnavalsband in de raadszaal van Sint-Michielsgestel. Dat gaat niet werken. Ook niet als er geluidsisolatie komt en evenmin als er 'een doos in een doos' gebouwd wordt. Daarom is het beter als er een apart gebouw komt voor verenigingen die veel geluid produceren. Die conclusie trekt de stuurgroep die de verbouwing van het gemeentehuis tot gemeenschapshuis voorbereid. Daarin zitten onder meer de gemeente, Bint en vertegenwoordiging van alle clubs.

Boxtel e.o.