Volledig scherm
© Archieffoto Bert Jansen/fotomeulenhof

Vluchtelingen niet in Gestel; gemeente ‘kiest’ voor statushouders

SINT MICHIELSGESTEL - De gemeente Sint-Michielsgestel gaat vooralsnog geen vluchtelingen opvangen. Wel komen er aparte bouwprojecten voor statushouders en anderen die met spoed een huurwoning zoeken.

De eerste twee projecten worden gerealiseerd aan de Veldstraat in Den Dungen en in de Gestelse Irenestraat. Beide plekken waren tot voor kort in gebruik voor basisonderwijs en stonden op de reservelijst voor woningbouw. „Daar is enkele jaren geleden niets van gekomen omdat de huizenmarkt inzakte”, merkt de Gestelse wethouder Koos Loose nu op.

Dat Gestel geen vluchtelingen kan opvangen is volgens Loose het gevolg van landelijke regels die nog steeds uitgaan van minimaal 300 vluchtelingen

Achtergronden en nieuws over vluchtelingen in deze regio op bd.nl/vluchtelingen

  1. De hort op... met Bert Heijmans

    De hort op... met Bert Heijmans

    DEN DUNGEN - Bert Heijmans (92) is Dungenaar in hart en nieren. ,,Ik heb hier altijd goed d'n aard gehad." Twee jaar woonde hij noodgedwongen in Den Bosch in verpleeghuis De Herven, omdat verzorgingshuis De Donk, waar hij met zijn vrouw woonde, verdween om plaats te maken voor de Litserborg. Gelukkig is hij al ruim drie jaar terug in het dorp waar zijn wortels liggen. Op zijn scootmobiel scheurt hij midden over de Grinsel naar de Woudseweg, waar hij vele, gelukkige jaren doorbracht met zijn gezin.

Boxtel e.o.