article
1.6340688
DONGEN - Remon Koenen scoorde twee keer voor Dongen en leek zijn ploeg daarmee de zege te bezorgen, maar in de slotminuut kwam Westlandia alsnog langszij: 2-2.
Spektakelstuk Dongen - Westlandia eindigt onbeslist
DONGEN - Remon Koenen scoorde twee keer voor Dongen en leek zijn ploeg daarmee de zege te bezorgen, maar in de slotminuut kwam Westlandia alsnog langszij: 2-2.
http://www.bd.nl/sport/amateurvoetbal/spektakelstuk-dongen-westlandia-eindigt-onbeslist-1.6340688
2016-09-04T14:52:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4271754.1431280384!image/image-4271754.jpg
Dongen,Voetbal-amateur
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Spektakelstuk Dongen - Westlandia eindigt onbeslist

Spektakelstuk Dongen - Westlandia eindigt onbeslist

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DONGEN - Remon Koenen scoorde twee keer voor Dongen en leek zijn ploeg daarmee de zege te bezorgen, maar in de slotminuut kwam Westlandia alsnog langszij: 2-2.

  Dongen en Westlandia hielden elkaar keurig in evenwicht in de eerste helft. Beide ploegen zochten geduldig de aanval, maar kwamen zelden in een goede scoringspositie. Namens de thuisploeg was Jaap van der Waarden eenmaal zeer dichtbij een treffer. In de 14e minuut belandde de bal na slecht uitverdedigen bij de middenvelder, die de bal vanaf 6 meter rakelings naast schoot. Ook de bezoekers meldden zich regelmatig voor het vijandelijk doel. De goed keepende Jordy Zielschot kwam enkele keren goed in actie. Doelpunten vielen er niet.

  In de 47ste minuut was het wel raak: Remon van Bockhoven anticipeerde het snelst op een inzet van ploeggenoot Jeroen Spruit, die op de paal belandde. Van dichtbij hakte hij de bal in het doel: 0-1. Nog geen 10 minuten later trok Dongen de stand gelijk, ook met een vreemde goal. Na een perfecte voorzet van Paul van Zon werkte Koenen de bal in twee instanties binnen. Hierna voltrok zich een boeiende tweede helft. De ruimtes tussen de linies werden groter, het spel golfde op en neer. Dongen was iets beter en Koenen leek de thuisploeg in de 88ste minuut de volle buit te bezorgen: met een volley schoot hij knap raak. Maar Westlandia kwam alsnog langszij. Door een rake kopbal nam het een punt mee naar Naaldwijk.

  "Enorm zuur dat we deze zege nog weggeven: blijkbaar moeten we in de derde divisie 95 minuten lang scherp zijn", aldus Dongen-coach Ron Timmers.