article
1.6619921
DEN BOSCH/TILBURG - De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait volop. Het Brabants Dagblad zet de mutaties op een rij. Tips? Mail sportredactie@bd.nl
Trainerscarrousel 2016-2017: Willem van der Burgt vertrekt bij Venhorst
DEN BOSCH/TILBURG - De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait volop. Het Brabants Dagblad zet de mutaties op een rij. Tips? Mail sportredactie@bd.nl
http://www.bd.nl/sport/amateurvoetbal/trainerscarrousel-2016-2017-willem-van-der-burgt-vertrekt-bij-venhorst-1.6619921
2016-12-07T12:23:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5071671.1451238835!image/image-5071671.jpg
Voetbal-amateur
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Trainerscarrousel 2016-2017: Willem van der Burgt vertrekt bij Venhorst

Trainerscarrousel 2016-2017: Willem van der Burgt vertrekt bij Venhorst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   archieffoto
   Fotograaf
  DEN BOSCH/TILBURG - De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait volop. Het Brabants Dagblad zet de mutaties op een rij. Tips? Mail sportredactie@bd.nl

   

  7 december: Venhorst en Willem van der Burgt gaan na vier jaar uit elkaar. Onder Van der Burgt promoveerde Venhorst 2 jaar geleden naar de tweede klasse, in het huidige seizoen in Venhorst terug te vinden in de derde klasse.

  7 december: Denny van Geffen en Haaften gaan na drie seizoenen uit elkaar. Vorig seizoen promoveerde Haaften onder leiding van Van Geffen naar de derde klasse. 

  7 december: Waspik en hoofdtrainer Ruud van den Heuvel gaan na dit seizoen uit elkaar. Onder Van den Heuvel, voormalig coach van onder andere Raamsdonk en Baardwijk, groeide Waspik uit tot een stabiele derdeklasser. Van den Heuvel is bezig aan zijn vierde jaar in Waspik.

  7 december:  Arno Willems vertrekt na dit seizoen als trainer van Odiliapeel. Willems is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. 

  7 december: SVSSS heeft het contract met trainer Pierre van Berkel uit Vught met 1 seizoen verlengd. Van Berkel, die eerder werkzaam was bij onder meer FC Drunen, RWB, Wodan en Hilvaria, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de derdeklasser uit Udenhout. ,,Ik heb het prima naar mijn zin bij SVSSSS", zegt hij. ,,De club leeft volop in het dorp. Bij de derby tegen VCB staan er 1.200 man langs de lijn. Dat is schitterend om als trainer mee te maken.”

  5 december: Goeran van den Heuvel heeft zijn contract bij ODC met 1 jaar verlengd. Van den Heuvel is bezig aan zij eerste seizoen bij de Boxtelse derdeklasser en kwam dit jaar over van Rood Wit Veldhoven.

  4 december: Niels van Casteren heeft zijn contract als trainer van Blauw Geel'38 met twee jaar verlengd. Herpenaar Van Casteren was eerder werkzaam bij onder meer DESO.

  4 december: Trainer Marco de Jong heeft zijn contract bij tweedeklasser GDC met één jaar verlengd.

  4 december: Tom van Dalen, bezig aan zijn eerste seizoen bij Volkel, blijft ook komend seizoen trainer bij de derdeklasser.

  4 december: Rob van der Ven en DAW gaan ook komend seizoen met elkaar door. Van der Ven is bezig aan zijn tweede seizoen als zelfstandig hoofdtrainer bij de vereniging. Het jaar ervoor deelde hij die functie met Rob van Griensven.

  4 december: Arian Meeuwsen en Margriet gaan na dit seizoen uit elkaar. Dit tot grote spijt van Meeuwsen die graag langer was doorgegaan. "Het is jammer dat het bestuur deze keuze maakt. Ik wil hier mooi afsluiten en laten zien dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Dit motiveert mij alleen maar meer."

  3 december: De wegen van Theo van Geffen en tweedeklasser Nivo Sparta gaan na dit seizoen scheiden. Zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd. De ex-speler van onder meer OJC Rosmalen en Schijndel is dan drie seizoenen hoofdtrainer geweest van de Zaltbommelse ploeg.

  3 december: Jeremy Buchly heeft besloten om ZIGO, dat uitkomt in zondag derde klasse B, na twee seizoenen te verlaten. Het coachen van de club uit Tilburg-Noord was zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Ik wil graag een nieuwe uitdaging aangaan."

  2 december: Hoofdklasser OSS’20 en trainer Maarten van Vugt gaan na dit seizoen uit elkaar. Dan hebben de twee partijen vier seizoenen met elkaar samengewerkt. De oud-trainer van onder meer Blauw Geel’38 en SV TOP heeft volgens het bericht op de clubwebsite ‘prima prestaties verricht en bijgedragen aan een positieve uitstraling van onze vereniging’. Van Vugt promoveerde met OSS’20 in zijn eerste seizoen naar de hoofdklasse. Daarna waren de Ossenaren ook nog twee keer dicht bij promotie. Nu staat OSS laag in de stand.

  2 december: Trainer Ömer Kaya uit Vlijmen heeft zijn contract bij Nemelaer met 1 jaar verlengd. Kaya, voormalig voetballer van onder meer RKC Waalwijk en FC Den Bosch, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de eersteklasser uit Haaren. “Het bevalt me prima bij Nemelaer en ik ben blij dat mijn werkwijze door de spelers en het bestuur wordt gewaardeerd”, laat hij weten.

  29 november: Henri van den Braak is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van derdeklasser Hilvaria. Van den Braak, nu nog trainer van RKSV Boxtel, volgt Niels Seuntjens op in Hilvarenbeek.

  28 november: Johan van Osch stopt aan het einde van het seizoen bij FC Uden. De trainer is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Udense derdeklasser.

  28 november: Berghem Sport en Dennis Kroes gaan ook komend seizoen met elkaar door. Kroes is bezig aan zijn eerste seizoen bij de vereniging uit de 3e klasse D.

  28 november: Hoofdtrainer Stefan Brok verlengt zijn contract bij tweedeklasser Uno Animo met één jaar. Brok: De club en ik willen graag onze samenwerking in volle tevredenheid voortzetten.

  27 november: DSC en trainer John Laponder gaan na dit seizoen uit elkaar. „Na goed overleg zullen DSC en ik na dit seizoen uit elkaar gaan. Na drie mooie jaren is het tijd voor een nieuwe uitdaging”, zo motiveert Laponder zijn vertrek bij de derdeklasser uit Kerkdriel.

  27 november: Wilhelmina'26-trainer Johan van der Werff heeft zijn contract voor twee seizoenen verlengd bij de zaterdagtweedeklasser uit Wijk en Aalburg.

  27 november: Trainer Ruud Vermeer van derdeklasser Boekel Sport maakt komend seizoen de overstap naar eersteklasser SSS’18 uit Overloon.

  24 november: Vierdeklasser VOW en Jordy van Boxtel gaan samen verder. De trainer heeft een jaar bijgetekend.

  18 november: Trainer Niels Seuntjens en Hilvaria hebben besloten om aan het einde van het seizoen afscheid te nemen van elkaar. Seuntens gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

  17 november: Marlou Peeters (25) vertrekt aan het eind van het seizoen bij derdeklasser Zwaluw VFC. In onderling overleg is besloten om de samenwerking na 1.5 jaar te beëindigen. Afgelopen seizoen nam Peeters het stokje over van Roger Schouwenaar, waarna onder haar leiding de nacompetitie nog werd gehaald.

  16 november: Cemal Yilmaz heeft zijn contract bij Beerse Boys met één seizoen verlengd. De Tilburger is aan zijn tweede seizoen bezig bij de eersteklasser. Ook zijn Diesense assistent Toon Heuvelmans blijft.

  13 november: Voor vertrek naar Chevremont wachtten de spelers van DESO zondagmiddag op trainer Klaas Wels. Die kwam niet opdagen. Ze hoorden direct waarom: de Veghelse oefenmeester had per direct zijn biezen gepakt. Theo van Cleef vervangt hem volgens de voetballers tot 1 januari, daarna hoopt de club een opvolger te kunnen presenteren. „De trainer had het wel eens over een onwerkbare situatie, maar wij dachten dat hij dat zei om ons scherp te houden”, reageerde DESO-verdediger Bob Zonnenberg. „Zijn afscheid komt een beetje uit de lucht vallen. Ik ben wel verrast, ja, ook omdat het midden in het seizoen is. Ik verwacht dat we snel zullen horen wat er aan de hand is.” Zonder Wels, die niet bereikbaar was voor commentaar, maar met Van Cleef op de bank verloor DESO met 4-0 van Chevremont.

  13 november: Trainer Harry Blokhuis moest donderdag zijn spelers vertellen dat hij in de zomer na twee seizoenen afscheid moet nemen van HVCH. „Ik zal de details achterwege laten”, zei de ervaren Udense trainer. „Maar ik heb dit in de 38 jaar dat ik een team onder mijn hoede heb nog nooit meegemaakt. Ik heb er geen trek in om er iets over te zeggen. Het is jammer dat ik niet kan doorgaan, maar ik accepteer het.” Jack Neelen van de technische zaken van HVCH wilde ook niet verder uitwijden. „Wij hebben als technische commissie met een aantal personen overlegd. Na die gesprekken hebben we besloten dat we niet doorgaan met Harry. Dat is een gevoelskwestie en heeft niets te maken met sportieve resultaten. Hij heeft vorig seizoen een prachtig seizoen gedraaid, nu hebben we iets minder geluk.”

  13 november: Henry van der Linden gaat aan het einde van het seizoen weg bij de Bossche derdeklasser CHC. „Ik heb de jongens verteld dat ik aan het eind van het seizoen op zoek ga naar een nieuwe uitdaging. Uiteraard ben ik de club erg dankbaar voor de kans die het me als beginnend hoofdtrainer heeft gegeven.”

  13 november: Wim van Dooleweerd stopt aan het einde van dit seizoen bij vierdeklasser SDO’39. Van Dooleweerd hoopt de vereniging uit Lage Mierde achter te laten als derdeklasser. SDO staat op dit moment op de vierde plaats in de vierde klasse G.

  13 november: Marc van de Ven staat ook volgend seizoen voor de groep als trainer van Heeswijk. Het wordt zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke van de tweedeklasser. Van de Ven werkte voorheen bij onder meer Venhorst.

  13 november: Trainer Koos Meesters heeft zijn contract bij Maliskamp met 1 seizoen verlengd tot de zomer van 2018. Hij is trainer van de vierdeklasser sinds 2014-2015.

  13 november: Hoofdtrainer Roland Schuermans en WSC gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. Schuermans is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Waalwijkse tweedeklasser.

  13 november: Lucien Roeffen is bezig aan zijn laatste seizoen bij vierdeklasser Avesteyn. Roeffen heeft Avesteyn laten weten geen trek te hebben in een derde seizoen in Dinther. "Ik woon in Cuijk en ga daarom liever op zoek naar een uitdaging dichter bij huis", zegt de oud-trainer van onder andere Juliana Mill en Berghem Sport.

  13 november: Trainer Giel van Orsouw zit ook volgend seizoen op de bank bij de Osse vierdeklasser FC Schadewijk.

  13 november: Leon van Wanrooij is ook volgend seizoen trainer van vierdeklasser WHV.

  11 november: Hoofdtrainer Rob van Griensven uit Boxtel heeft zijn contract bij vierdeklasser Essche Boys met 2 seizoenen verlengd. "Niet alleen heeft hij vorig seizoen een degradatie van het eerste elftal naar de 5e klasse weten af te wenden, sinds zijn komst waait er een frisse wind", aldus voorzitter Wim Kuijs.

  11 november: Trainer Hugo van de Sande stopt deze zomer na een periode van 3 jaar met zijn werk bij vijfdeklasser Ollandia. Dat maakte Erik Huijbregts, voorzitter van de club uit Olland, bekend tijdens de jaarvergadering. Volgens het bestuur is het moment aangebroken om een frisse wind door de selectie te laten waaien. Van de Sande op zijn beurt geeft aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.

  10 november: Bij Haarsteeg staat volgend seizoen een nieuwe trainer voor de groep. Norbert Rebsch kondigde zijn afscheid na dit jaar aan. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

  8 november: Ronny Everaerts vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Avanti'31. De coach gaat na 3 seizoenen op zoek naar een uitdaging buiten de Schijndelse derdeklasser.

  7 november: Festilent en trainer Maikel van Orsouw gaan na dit seizoen uit elkaar. De trainer en de vierdeklasser uit Zeeland hebben er dan een samenwerking van liefst 5 jaar opzitten. Van Orsouw vindt dat het tijd wordt voor verfrissing bij Festilent.

  1 november: Taoufik Ameziane neemt aan het eind van dit seizoen na vijf jaar afscheid als hoofdtrainer van het Tilburgse RKTVV. In de afgelopen vier seizoenen klom de club onder leiding van de oud-profvoetballer op van de vierde naar de eerste klasse. 

  1 november: Johan van Osch stopt aan het einde van het seizoen bij FC Uden. De trainer is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Udense derdeklasser.

  1 november: Berghem Sport en Dennis Kroes gaan ook komend seizoen met elkaar door. Kroes is bezig aan zijn eerste seizoen bij de vereniging uit de 3e klasse D.