Volledig scherm
© EPA

Beachvolleybalster Marleen van Iersel is zeker van Rio

GOIRLE – Volleybalster Marleen van Iersel uit Goirle heeft zich samen met partner Madelein Meppelink officieel geplaatst voor de Olympische Spelen. Het duo dankt de kwalificatie aan hun plaats op de wereldranglijst die zondag officieel werd vastgesteld.

De regerend wereldkampioenen plus de eerste vijftien teams op de wereldranglijst van zondag mogen naar Rio de Janeiro. Van Iersel en Meppelink bezetten bij de vrouwen de zesde plaats.Voor Van Iersel worden het haar tweede Olympische Spelen. In Londen vormde vier jaar geleden nog een duo met Sanne Keizer. Ze werden uitgeschakeld in de kwartfinale.
In totaal hebben zich drie Nederlandse beachvolleybalteams geplaatst voor het toernooi op de Copacabana. Bij de mannen hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (2de op de wereldranglijst) en Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst (5de) zekerheid. De resterende tickets worden de komende weken verdeeld. Ook Sophie van Gestel uit Oostelbeers is met Jantine van der Vlist nog in de race. De finale van de Continental Cup eind deze maand in het Noorse Stavanger is bepalend. Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.