article
1.6695553
VEGHEL - Zondag keert Sander Egmond met Blauw Geel'38 terug bij zijn oude club Nuenen. Zeer bijzonder, te meer omdat broer Sjaak daar voetbalt.
Blauw Geel'38-middenvelder Egmond wil knallen tegen broer
VEGHEL - Zondag keert Sander Egmond met Blauw Geel'38 terug bij zijn oude club Nuenen. Zeer bijzonder, te meer omdat broer Sjaak daar voetbalt.
http://www.bd.nl/sport/blauw-geel-38-middenvelder-egmond-wil-knallen-tegen-broer-1.6695553
2016-11-30T16:57:44+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5941634.1461139919!image/image-5941634.jpg
Voetbal-amateur,amateurvoetbal
Sport
Home / Sport / Blauw Geel'38-middenvelder Egmond wil knallen tegen broer

Blauw Geel'38-middenvelder Egmond wil knallen tegen broer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  VEGHEL  - Zondag keert Sander Egmond met Blauw Geel'38 terug bij zijn oude club Nuenen. Zeer bijzonder, te meer omdat broer Sjaak daar voetbalt.

  Het ziet er zondag ongeveer als volgt uit. De mannen ontbijten samen in hun ouderlijk huis. Dan kan Sjaak nog even rustig opstarten en moet Sander op pad naar Veghel. Van daar uit tuffen de spelers van Blauw Geel’38 naar Nuenen, om zich daar klaar te maken voor de wedstrijd.

  Tijdens het duel is de 23-jarige voetballer waarschijnlijk basisspeler. Hij probeert als aanvallende middenvelder de controleur van Nuenen tot wanhoop te brengen. Zijn broer Sjaak, vleugelaanvaller van beroep, is als gevolg van een verandering in de tactiek verbannen naar de reservebank. "Hopen dat-ie speelt", zegt de andere Egmond-telg in het Brabants Dagblad van donderdag 1 december.

  ,,Er bestaat een filmpje waarin te zien is dat hij me op een veldje flink hard schopt", grijnst de voetballer als de verhoudingen tussen de broers ter sprake komt. ,,Hij kletst er in, hoor. Maar wat kan Sjaak goed voetballen. Hij heeft me redelijk vernederd met zijn techniek."

  Toch is alles zondag anders, voorspelt hij. ,,Wedden om een blad bier met mijn broer? Als wij winnen, betaalt hij in de kantine van Nuenen. En als wij verliezen? Nou vooruit, dan ben ik de sjaak."

  Lees een interview met Sander Egmond in het Brabants Dagblad van donderdag 1 december, editie Veghel/Uden/Oss.