Volledig scherm
Bram van Bokhoven (r) met zijn pupil Yuri van Gelder. © Archieffoto. ANP

Bram van Bokhoven bondscoach turners

BEEKBERGEN – Flik-Flak-trainer Bram van Bokhoven volgt de overleden Mitch Fenner op als bondscoach van de mannenturners. Technisch directeur Hans Gootjes van de KNGU maakte de benoeming maandag bekend.

Van Bokhoven (38), afkomstig uit Veldhoven, nam de afgelopen jaren in de aanloop naar de Olympische Spelen wegens de ziekte van Fenner de rol van hoofdcoach al op tijdelijke basis over.

,,Ik heb er enorm veel zin in om het stokje over te nemen en door te bouwen op de door Mitch bewerkstelligde eenheid in het Nederlandse turnen. Het Nederlandse mannenturnen heeft enorm veel potentie. Een structurele plaats bij de Top-10 van de wereld en mogelijk meer is realistisch”, aldus Van Bokhoven.

De turncoach werkt al sinds 2006 bij de Nederlandse gymnastiekunie. Van Bokhoven kreeg drie jaar later de leiding over het topsportprogramma in Den Bosch. Hij trainde daar onder anderen Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio drong juist Van Bokhoven erop aan om ringenspecialist Van Gelder naar huis te sturen, nadat zijn pupil een nacht had doorgezakt in de Braziliaanse stad. Het leidde tot een dagenlange controverse, die pas in de rechtbank werd beslist. Bij Flik-Flak komt het nu tot een scheiding tussen Van Bokhoven en Van Gelder. De trainer gaat als onafhankelijke bondscoach werken, zonder 'eigen’ turners.