Fatih Kamaci aan de bal tegen een speler van QPR.
Volledig scherm
Fatih Kamaci aan de bal tegen een speler van QPR. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Oss wint 'geheim' oefenduel van combiteam QPR

MILL - FC Oss heeft dinsdagmiddag de geheime oefenwedstrijd tegen het Londense Queens Park Rangers met 3-1 gewonnen. Op het sportpark van Juliana Mill maakten Justin Mathieu en Istvan Bakx (2 keer) de Osse doelpunten tegen het QPR van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink en rechterhand Dirk Heesen (ex-FC Oss).

Er mocht voorafgaand geen ruchtbaarheid aan de wedstrijd worden gegeven, in verband met de veiligheid. Desondanks waren er een aantal Osse fans wel op de hoogte; zij zagen dat beide teams 2 keer 35 minuten voetbalden. QPR speelt later op de dag nog tegen RKC. De Engelsen speelden met enkele vaste waarden, aangevuld met jongelingen.

FC Oss kwam na een minuut of 8 op voorsprong: een schot ketste af op de rug van Tom Boere en Justin Mathieu was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 0-1. Na rust maakte de Duitse spits Sebastian Polter gelijk na een foute terugspeelpass van Lorenzo Piqué. Vervolgens werd Fatih Kamaci gevloerd in het strafschopgebied en maakte Istvan Bakx vanaf de stip 1-2. Enkele minuten later maakte Bakx er vanuit een counter ook nog 1-3 van.