Volledig scherm
Frenkie de Jong in Kortrijk © Geert van Erven

Frenkie de Jong nu al van Willem II naar Ajax

TILBURG - Frenkie de Jong maakt per direct de overstap van Willem II naar Ajax. Dat is de uitkomst van overleg van de zaakwaarnemer van de middenvelder, Ali Dursun, met de Tilburgse en Amsterdamse clubleiding.

De 18-jarige De Jong, die de gehele jeugdopleiding van Willem II doorliep, tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij Ajax. Toen werd onder meer op verzoek van de uit Arkel afkomstige speler zelf besloten dat hij dit seizoen nog bij Willem II zou blijven. Hij vond zichzelf nog aan de jonge kant om al in Amsterdam te gaan wonen en spelen. Toch is nu besloten dat hij het seizoen niet afmaakt in Tilburg.

De Jong kreeg onder trainer Jurgen Streppel geen speeltijd in het eerste elftal van de Tricolores. Meestal zat hij bij wedstrijden zelfs op de tribune. De rest van dit seizoen kan hij nu wel speelminuten gaan maken bij Jong Ajax, dat uitkomt in de eerste divisie. Ook mag De Jong nog uitkomen voor de A1. Naar verluidt houdt Willem II financieel nagenoeg niets over aan de transfer van het eigen product. Wel spelen er dit seizoen vier Ajacieden op huurbasis voor de Tilburgers, met wisselend succes: Lucas Andersen, Richairo Zivkovic, Lesly de Sa en Ruben Ligeon.

Debuut
In januari 2015 debuteerde Frenkie de Jong in het eerste elftal van Willem II tijdens een oefenwedstrijd tegen Volendam in Turkije, waar beide teams toen op trainingskamp waren. Zijn officiele debuut maakte hij in de laatste thuiswedstrijd van vorig seizoen, tegen ADO Den Haag (1-0), als invaller voor Terell Ondaan. In het huidige seizoen kwam De Jong ook 1x binnen de lijnen. Dat was in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, als invaller voor Robbie Haemhouts.