Volledig scherm
© Pro Shots

Geen 11 tegen 11 mogelijk bij Willem II

TILBURG - De competitie begint al over een week, maar Erwin van de Looi kan op de training geen partijvorm 11 tegen 11 laten spelen. Daarvoor telt zijn selectie eenvoudigweg nog te weinig spelers.

Vrijdag stonden er 17 veldspelers (Inclusief 3 van Jong Willem II) en 3 keepers op het trainingsveld en werd er een wedstrijdje 10 tegen 10 gespeeld. "Het is niet anders", aldus Van de Looi. "Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn trainersloopbaan. Of ik er boos of verdrietig van word? Naar buiten toe niet." De coach zei te hopen dat er de komende week 'nog een paar jongens' bij komen. "Daar heb ik goede hoop op, maar je weet het nooit zeker in de voetballerij." Van de Looi heeft Dani Koks, een van de spelers van Jong Willem II die de laatste tijd meetrainen en spelen bij het eerste team, een week vrijaf gegeven. Dat was nodig in verband met de belastbaarheid van de middenvelder, aldus de coach.

Willem II speelt zaterdag tijdens de open dag van de club een oefenwedstrijd tegen Real Mallorca. Dat duel, dat gratis kan worden bijgewoond, begint om 14.30 uur in het stadion van de Tricolores. De competitie start voor de Tilburgers met een thuiswedstrijd tegen Vitesse op zaterdag 6 augustus (20.45 uur).