article
1.6406986
TILBURG - De ijshockeyers van Destil Trappers hebben het voorlaatste duel in de oefencampagne met 5-1 gewonnen van Herner EV. De Tilburgers lijken een week voor de start klaar voor de Oberliga.
Trappers groeit naar competitievorm toe
TILBURG - De ijshockeyers van Destil Trappers hebben het voorlaatste duel in de oefencampagne met 5-1 gewonnen van Herner EV. De Tilburgers lijken een week voor de start klaar voor de Oberliga.
http://www.bd.nl/sport/ijshockey/trappers-groeit-naar-competitievorm-toe-1.6406986
2016-09-17T17:39:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5217262.1446568792!image/image-5217262.JPG
Tilburg,IJshockey,Tilburg Trappers
IJshockey
Home / Sport / IJshockey / Trappers groeit naar competitievorm toe

Trappers groeit naar competitievorm toe

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Ryan Collier
   Titel
   Ryan Collier
   Fotograaf
  TILBURG - De ijshockeyers van Destil Trappers hebben het voorlaatste duel in de oefencampagne met 5-1 gewonnen van Herner EV. De Tilburgers lijken een week voor de start klaar voor de Oberliga. 

  Trappers koos in deze laatste fase van de voorbereiding bewust voor teams van het niveau top Oberliga. Herner EV is volgende week vrijdag op de openingsdag van het seizoen ook de opponent. Een goede test voor beiden dus. Aanvankelijk waren de Duitsers iets de bovenliggende partij. Goalie Ian Meierdres dacht een schot te kunnen keren, maar tastte mis: 0-1. Kort daarop maakte Trappers gelijk. Het was Bobby Chaumont, de import die onder druk staat, die scoorde. Met een fijne stickbeweging vond hij de korte hoek (1-1). Het was voor de Canadees pas zijn tweede doelpunt in de voorbereiding. Gaandeweg de eerste periode lieten de Tilburgers zien dat ze naar competitievorm groeien. Enkel soepel lopende aanvallen werden niet omgezet in doelpunten.

  Op dreef
  Na de eerste dweilpauze lukte het Trappers wél om te scoren. Eerst was het Mitch Bruijsten die attent reageerde op de rebound van een schot van Danny Stempher op de paal (2-1). Het mooiste doelpunt werd daarna in ondertal gemaakt. Ryan Collier brak door, zocht en vond Diederick Hagemeijer, die de puck ineens teruggaf aan Collier. De verdediger kon simpel binnen schuiven: 3-1. Daarna werd het door een reeks straffen aan beide kanten wat gezapiger. Dat veranderde snel in de derde periode. Trappers kwam er met veel mensen uit en Chaumont vijzelde zijn vertrouwen verder op door de stand naar 4-1 te tillen.

  Non-stop
  In het vervolg namen de Tilburgers het Duitse doeltje bijna non-stop onder vuur. Enig probleem: goalie Michel Weidekamp stond steeds in de weg. Dat lukte hem niet na een goede Trappers-aanval waar Stempher eindstation van was (5-1). Aangever was Chaumont, die met 2 goals en 1 assist een groot aandeel in de oefenzege had. Zondag spelen de Tilburgers nog een uitwedstrijd tegen Füchse Duisburg.