Kees Koolen en Wouter Rosegaar in Silk Way Rally

MOSKOU - Kees Koolen uit Bergeijk en Zeelander Wouter Rosegaar staan op 9 juli op het Rode Plein in Moskou aan de start van de Silk Way Rally. Het is na de Dakar Rally de grootste autorally ter wereld.

Koolen neemt plaats in de buggy van MD Rallye Sport. De Fransman Pascal Larroque zal hem navigeren. Internetondernemer Koolen deed al twee keer eerder mee aan de Silk Way Rally, een keer in een (kleinere) buggy en een keer met een vrachtwagen. Wouter Rosegaar, in de Dakar Rally de vaste navigator van Erik van Loon, maakt tijdens de Silk Way Rally deel uit van het team van Mammoet Rally Sport met bestuurder Pascal de Baar en monteur Martin Roesink.

100 auto's en 30 trucks
​Donderdag was in Moskou de officiële presentatie. Er doen zo'n 100 auto's en 30 trucks mee aan de rally die na vijftien etappes en ruim 10.700 kilometer finisht in Peking. Alleen de eerste twee etappes voeren over Russisch grondgebied. Daarna volgen nog vier etappes in Kazachstan. Het grootste gedeelte van de rally - 9 etappes - voert door China.

De Nederlandse inbreng is gering. Het EVM Rallyteam met onder anderen de Werkendamse trucker Peter Versluis had plannen om net als in 2012 de Silkway Rally te rijden, maar heeft afgezien van deelname. In 2013 trok het team van Versluis zich op het laatste moment terug omdat een teamlid verongelukte op weg naar de Silk Way Rally.