Michael van Gerwen in Minehead
Volledig scherm
Michael van Gerwen in Minehead © foto PDC

Loting WK Darts: Van Gerwen en Van de Pas tegen 'exoten'

LONDEN - Michael van Gerwen begint het WK darts medio december met een partij tegen de Canadees Ross Snook of de Fin Kim Viljanen, die elkaar ontmoeten in een voorrondewedstrijd. Dat heeft de loting in Londen - waar het toernooi plaatsvindt in Alexandra Palace - maandagmiddag uitgewezen.

Van Gerwen is sinds 1 januari 2014 de nummer 1 van de wereldranglijst, maar wist de laatste twee edities van het WK niet te winnen. De Schot Gary Anderson was beide keren de sterkste.

In totaal doen er tien Nederlandse darters mee. Tilburger Benito van de Pas mag het opnemen tegen de winnaar van de voorrondepartij tussen de Maleisiër Tengku Shah en de Japanner Masumi Chino. Voor Raymond van Barneveld begint het WK met een wedstrijd tegen de Engelsman Robbie Green. 'Barney' kan in theorie in de halve finale Van Gerwen tegenkomen. Voor Jelle Klaasen leverde de loting een duel in de eerste ronde op met landgenoot Jeffrey de Graaf uit Schagen. Vincent van der Voort stuit op de Duitser Max Hopp. Ron Meulenkamp krijgt van doen met de Oostenrijker Mensur Suljovic. Christian Kist treft het niet met een partij tegen Brendan Dolan. Jermaine Wattimena heeft voor zijn partij in de eerste ronde geloot tegen de Noord-Ier Daryl Gurney.

De enige Nederlandse darter die een voorrondepartij moet spelen is Jerry Hendriks. Zijn opponent daarin is de Nieuw-Zeelander Warren Parry.

Drie Belgen
De Belg Ronny Huybregts wacht direct een zware klus. Hij staat in de eerste ronde tegenover de sterke Engelsman James Wade. Broer Kim Huybrechts heeft het naar het schijnt beter getroffen met de onbekendere Engelsman James Wilson. Dimitri van den Bergh wacht een ontmoeting met de Spanjaard Cristo Reyes. De winnaar van deze partij krijgt vervolgens vermoedelijk te maken met Michael van Gerwen.