Volledig scherm
Mike van Grinsven

Mike van Grinsven kiest andere weg op nieuwe quad

HEESCH - Mike van Grinsven maakt begint volgend jaar een nieuwe start. Op een quad van het Nederlandse merk CRQF wil de Heeschenaar zijn open Nederlandse titel heroveren.

Van Grinsven reed de afgelopen jaren op een WSP-quad van framebouwer (en zijspancrosser) Daniël Willemsen. Door materiaalpech in de tweede wedstrijd, op De Witte Ruijsheuvel in Oss, verspeelde hij al vroeg in het seizoen zijn kansen op titelprolongatie. Uiteindelijk eindigde hij nog als tweede op 49 punten van Joe Maessen. In het Europees kampioenschap legde Van Grinsven beslag op de derde plaats.

EK landenteams

Tijdens het Europees kampioenschap voor landenteams neemt Van Grinsven dit weekeinde afscheid van zijn WSP-quad. Nederland start als titelverdediger in het Franse Gueugnon. Van Grinsven krijgt steun van Maessen en Marc de Vries.

Van Grinsven wordt de komende jaren het uithangbord voor CRQF van ontwerper en constructeur Gerben Vruggink. De Heesche coureur mikt niet alleen op de Nederlandse titel, maar wil in 2017 ook een gooi doen naar het Europees en het (open) Duits kampioenschap.