Volledig scherm
RKC Waalwijk-directeur Remco Oversier met Mohamed Mezghrani bij het ondertekenen van diens contract.

Mohamed Mezghrani krijgt nu ook contract bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - Een paar weken nadat hij definitief werd overgeheveld naar de A-selectie krijgt Mohamed Mezghrani ook een contract bij RKC Waalwijk. De 22-jarige vleugelverdediger uit Belgie heeft zich tot medio 2018 aan de club verbonden. Daarna heeft de Waalwijkse club nog een eenzijdige optie om het contract te verlengen.

Mezghrani maakte in de zomer de overstap van Duffel naar RKC. Eerder zat hij al bij de jeugdopleidingen van FC Brussels en Standard Luik. Mezghrani werd ook opgeroepen voor de selecties van Belgie onder zestien en onder zeventien. De inwoner van Diegem maakte bij KV Turnhout zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij speelde 41 wedstrijden in de derde klasse B. Bij KFC Duffel kreeg hij maar twee keer een kans. Via een testwedstrijd kwam hij bij RKC in beeld.

De Belg werd gehaald voor de beloften, maar veroverde al snel een basisplaats. Hij kwam al twaalf wedstrijden in actie voor RKC. Sinds de verhuizing van Gigli Ndefe naar de linkerflank is Mezghrani de vaste rechtsback van RKC. Hij heeft een assist achter zijn naam staan.

Volgens directeur Remco Oversier is Mezghrani een toonbeeld van waar het huidige RKC voor staat. "Met Mezghrani leggen we niet alleen een talentvolle speler vast. Het is ook een jongen die elke dag beter wil worden. Die mentaliteit past perfect bij het huidige RKC. Wij willen een club zijn waar talentvolle spelers veel perspectief hebben op doorstroming naar het eerste elftal en een carriere in het betaalde voetbal."