Volledig scherm
Adam Nemec. © pro shots

Oud-Willem II'ers zwermen uit; Adam Nemec praat met FK Pohronie

TILBURG - Een aantal van de deze zomer bij Willem II vertrokken spelers heeft al een nieuwe werkgever. Slechts 1 speler, Terell Ondaan, vond onderdak bij een andere eredivisieclub: Excelsior. De meeste anderen zochten hun heil in de eerste divisie of in het buitenland.

Zo is Nick van der Velden inmiddels actief in de Schotse competitie bij Dundee United, hebben Lesly de Sa en Ruben Ligeon onderdak gevonden bij het Slowaakse Slovan Bratislava en voetbalt Lucas Andersen bij Grasshopper in Zwitserland.

Eerste divisie
In de eerste divisie wemelt het inmiddels van voormalig Willem II-voetballers. Deze zomer kwamen er weer een paar bij. Zo heeft Robert Braber een nieuwe werkgever gevonden in Helmond Sport, voetbalt Jordy Vleugels bij FC Dordrecht, heeft Justin Mathieu een contract gekregen bij FC Oss en is Robbie Haemhouts de nieuwe aanvoerder van NAC Breda.

Hupperts: Lokeren?
De overige afzwaaiers bij Willem II hebben voor zover bekend nog geen nieuwe werkgever. Wel onderhandelt Adam Nemec - die tijdens het EK voor Slowakije uitkwam - met FK Pohronie, dat op het tweede niveau in Slowakije uitkomt. Guus Hupperts, die nog een contract heeft bij AZ, is in gesprek met Lokeren over een verbintenis. Nicky Kuiper is momenteel op proef bij FC Eindhoven. Andy Kawaya is terug bij zijn broodheer Anderlecht.

Frank van der Struijk, David Meul, Jeffrey Altheer en Rochdi Achenteh zijn nog 'in between jobs'.