Volledig scherm
Regillio Vrede kan tegen Eindhoven weer gewoon zijn werk doen voor RKC Waalwijk. © ProShots

Regillio Vrede keert terug op de bank

WAALWIJK - Regillio Vrede mag in de thuiswedstrijd tegen Eindhoven gewoon weer als assistent van hoofdtrainer Peter van den Berg op de spelersbank zitten. Door een administratieve fout werd hij afgelopen maandag in Emmen nog naar de tribune verwezen.

De naam van Vrede was niet opgenomen in het programma Sportlink, waarop alles spelers en officials van een club vermeld staan door de KNVB. Daarom kon zijn naam niet naar het officiele wedstrijdformulier gesleept worden. Arbiter Van den Vrande hield zich strikt aan de regels en verwees Vrede naar de tribune.

RKC Waalwijk had spits Fred Benson gewoon op kunnen stellen in het openingsduel met Telstar. Door een communicatiefout bij de KNVB was de straf die hij overhield aan een rode kaart bij de amateurs van IJsselmeervogels niet overgedragen aan de afdeling betaald voetbal. Benson moest nog een wedstrijd schorsing uitzitten.

Door Emmen is bij de KNVB navraag naar de status van de straf van Benson. Dat bleek toen RKC deze week bij de voetbalbond nog eens informeerde. Die geeft Benson met terugwerkende kracht alsnog voor het openingsduel geschorst.