Volledig scherm
Het meespelen van Johan Voskamp in de competitieouverture tegen Telstar is twijfelachtig. © ProShots

RKC Waalwijk begint seizoen mogelijk zonder spits

WAALWIJK - RKC Waalwijk begint de competitie thuis tegen Telstar mogelijk zonder echte spits. Fred Benson zit zijn laatste wedstrijd van een schorsing uit dat hij als speler van IJsselmeervogels opliep. Rob van Sonsbeek is niet fit. Het is ook nog maar de vraag of Johan Voskamp over iets meer dan twee weken speelklaar zal zijn.

Voskamp heeft last van een ontstoken kniepees. Volgens trainer Peter van den Berg heeft de spits geen acht geslagen op pijnsignalen. "Het gewricht is teveel belast. Pas de laatste dagen maakt hij weer wat progressie. Misschien krijgen we hem zover dat hij tegen Telstar dertig minuten of een helft kan spelen."

Tegen FC Den Bosch ontbrak Benson wegens buikgriep. Omdat ook Voskamp en Van Sonsbeek niet beschikbaar waren kreeg Mark Sifneos een helft de kans. Die bleek nog niet klaar voor het grote werk. Na de pauze was Yesin Ben Mohamadi slechst op papier spits. Hij liet zich steeds terugzakken. De Waalwijkse middenvelders doken dan in de punt van de aanval op.

RKC Waalwijk - FC Den Bosch 1-0 (0-0).

Scoreverloop: 88. Langedijk 1-0

Gele kaarten: Greene, Langedijk, Van Weert (RKC), Van der Winden, Deijl, Robinson (FC Den Bosch)

RKC Waalwijk: Vaessen; Gigli Ndefe (25. Van Weert), Nieuwendaal, Greene, Engberink (52. Seedorf); Rienstra, Anderson (67. Wormgoor), Van de Sande (78. Baggerman); Sanoh (42. Robbie Ndefe/70. De Graauw), Sifneos (46. Ben Mohamadi), Langedijk.