Volledig scherm
RKC Waalwijk oefende bij OJC Rosmalen weer een keer op kunstgras.

RKC Waalwijk heeft helft handen vol aan OJC Rosmalen

ROSMALEN - RKC Waalwijk heeft een helft de handen vol gehad aan derde divisionist OJC Rosmalen. De Waalwijkers, die twaalf spelers thuis hadden gelaten, kwamen zelfs met 2-0 achter. Onder impuls van Pieter Langedijk boekte RKC toch nog een reguliere zege: 2-4.

Voor de pauze voetbalde RKC, met testspeler Yannick Cortie als linksback, onsamenhangend. Rene Geerts en Truelelin Torev profiteerden van zwak verdedigen aan Waalwijkse kant. Pas vlak voor de rust deed RKC wat terug. De van Elinkwijk overgekomen Maurits de Baar dwong OJC-doelman Koen van Boxtel tot een redding. Yasin Ben Mohamadi tikte de rebound binnen.

Na de rust kwam bij RKC Pieter Langedijk in de ploeg. Die maakte met zijn snelle rushes het verschil. Zo stelde hij De Baar in staat om de gelijkmaker binnen te koppen. Tien minuten later was het 2-3 toen Kenny Anderson doelman Aaron van Engelen passeerde en de bal in het doel schoof.

Bij die 2-3 achterstand ging Frank van Mosselveld bij OJC Rosmalen naar de kant. In de rust was Furkan Alakmak, ook al een speler met een RKC-verleden in de kleedkamer achtergebleven. Alakmak is een van de drie contractspelers waarover een club in de derde divisie moet beschikken.

Eenmaal op voorsprong wisselde RKC nog eens vijf spelers. In de slotminuut bepaalde Jan Verduyn, die wel de volle negentig minuten bleef staan, de eindstand op 2-3. Steef Nieuwendaal en Cortie waren de andere twee spelers die van het begin tot het einde op het kunstgras stonden. De linksback liet een aardige indruk achter.

OJC Rosmalen - RKC Waalwijk 2-4 (2-1).
Scoreverloop: 28. Geerts 1-0, 38. Torev 2-0, 41. Ben Mohamadi 2-1, 52. De Baar 2-2, 63. Anderson 2-3, 89. Verduijn 2-4.
RKC: El Bahraoui (46. Bijdevier); Van Weert (65. Mezghrani), Wormgoor (65. Najah), Seedorf (46. Green), Cortie; Nieuwendaal, Anderson (65. Sifneos), Rienstra (65. De Graauw); De Baar (65. Baggerman), Ben Mohamadi (46. Langedijk), Verduijn.