Volledig scherm
RKC Waalwijk betreedt als derde tegenstander van de Helderse selectie uit het betaalde voetbal het veld. Dordrecht won er met 2-0. Jong Utrecht verloor met 3-2 in Den Helder. © Wilber Hack

RKC Waalwijk komt pas na de rust op gang

DEN HELDER - RKC Waalwijk blijft ongeslagen in de oefencampagne. Ook de uitwedstrijd tegen een versterkte Helderse selectie leverde een overwinning op. Zonder de licht geblesseerde spits Johan Voskamp werd het 0-3.

Op papier bracht RKC voor de pauze het sterkste elftal binnen de lijnen. Maar dat opereerde moeizaam tegen de Helderse ploeg, die spelers van Hollandia, Spakenburg en Katwijk in de gelederen had. De Waalwijkers forceerden wel een aantal corners, maar het leverde allemaal geen doelpunten op.

Die kwamen er pas na de pauze. Pieter Langedijk, voor rust nog geforceerd op jacht naar zijn eerste doelpunt in de voorbereiding, deed nu wat voor een buitenspeler zeker zo belangrijk is. Hij zorgde tweemaal voor een assist. Eerst rondde Fred Benson met het hoofd af. De tweede voorzet kon hij simpel binnen tikken. Naarmate de wedstrijd, onder leiding van oud-scheidsrechter Ruud Bossen, vorderde verdwenen er steeds meer 'vaste' spelers naar de kant. In de slotminuut zorgde spits Mark Sifneos met een schuiver voor de 3-0.

Helderse selectie - RKC Waalwijk 0-3 (0-0). 51. Benson 0-1, 73. Benson 0-2, 89. Sifneos 0-3.

RKC Waalwijk: Vaessen (61. Bijdevier); Gigli Ndefe, Nieuwendaal (46. Wormgoor), Greene (46. Seedorf), Engberink (75. Mezghrani); Rienstra (61. De Graauw), Anderson (46. Ben Mohamadi), Van de Sande (75. Baggerman); Sanoh (46. De Baar), Benson (75. Sifneos), Langedijk (75. Verduijn).