Volledig scherm
Mark Engberink duelleert met Everon Pisas van FC Dordrecht. © Proshots

RKC Waalwijk wint oefenklassieker

DORDRECHT - Al jaren spelen RKC Waalwijk en FC Dordrecht in de voorbereiding tegen elkaar. Dat gebeurde in Waardenburg en Waalwijk. Deze keer was de Krommedijk het decor. Achter gesloten deuren won de Waalwijkse club met 0-1.

FC Dordrecht wil de komende weken nog een speler of zes aan de selectie toevoegen. Die van RKC Waalwijk is bijna rond, zeker nu Fred Benson verwacht dat hij er wel uitkomt. Deze week gaat hij al met RKC rond de tafel zitten. Dat zou aanvankelijk pas eind deze maand gebeuren. Maar Benson heeft het zo goed naar zijn zin dat hij snel 'zaken' wil doen. Ook RKC wil met hem verder. De Waalwijkse club wil verder nog een linksbenige verdediger aantrekken.

RKC begon in Dordrecht in grote lijnen met zijn basisopstelling. Benson speelde rechtervleugelspits. Voor de pauze was RKC sterker, maar liet het een aantal kansen onbenut. Na de rust domineerde Dordrecht, zeker nadat RKC een tiental wijzigingen had doorgevoerd. Maar juist in die fase scoorden de Waalwijkers. Mark Sifneos schoot met hulp van een Dordtse verdediger een voorzet van Moussa Sanoh binnen.

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 0-1 (0-0). 74. Sifneos 0-1.

RKC Waalwijk: Vaessen (46. Abdel el Bahraoui); Gigli Ndefe (61. Seedorf), Nieuwendaal (61. Van Weert), Greene (61. Mouaad el Bahraoui), Engberik (61. Meghrani); Rienstra (61. Najah), Anderson, Van de Sande (61. De Graauw); Benson (61. Sanoh), Voskamp (61. Sifneos), Langedijk (61. Ben Mohamadi).