Volledig scherm
Sanne van Dijke © Roy Lazet

Sanne van Dijke op de judomat in Düsseldorf

DÜSSELDORF - Judoka Sanne van Dijke komt volgende week zaterdag in actie op de Grand Prix van Düsseldorf, het eerste grote toernooi van het jaar. De Heeswijkse is samen met 21 andere judoka’s opgenomen in de selectie van bondscoaches Maarten Arens en Marjolein van Unen.

Het toernooi in Duitsland maakt deel uit van het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Jeroen Mooren (-60 kg), Junior Degen (-66 kg), Sam van ’t Westende (-73 kg), Neal van de Kamer, Frank de Wit (-81 kg), Guillaume Elmont, Noël van ’t End (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg) nemen bij de mannen deel aan het toernooi dat volgende week vrijdag met de lichtste gewichtsklassen van start gaat.

De Nederlandse vrouwenselectie voor de Grand Prix in Düsseldorf bestaat naast Van Dijke (-70 kg) uit Birgit Ente, Miranda Wolfslag (-52 kg), Carla Grol, Sanne Verhagen (-57 kg), Anicka van Emden, Jennifer Wichers (-63 kg), Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Karen Stevenson (-78 kg), Lena Buseman, Tessie Savelkouls (+78 kg).

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.