Volledig scherm
Kyle Scott © BD

Speler van Chelsea op proef bij Willem II

TILBURG - Willem II heeft vanaf maandag Kyle Scott op proef, een 18-jarige middenvelder/aanvaller van Chelsea. Hij speelt al zo'n tien jaar voor de club uit Londen en kreeg afgelopen seizoen speeltijd in de A-jeugd en in het beloftenteam.

Scott kan op alle posities op het middenveld uit de voeten en ook als vleugelaanvaller. Hij zou bij Willem II de vervanger kunnen zijn van de vertrokken Terell Ondaan of van Elmo Lieftink, die vooralsnog niet door de medische keuring is gekomen. Nader onderzoek bij de van Vitesse afkomstige speler volgt deze week in het ziekenhuis.
Scott speelde curieus genoeg jeugdinterlands voor drie landen: de Verenigde Staten, Engeland en Ierland. Mogelijk doet hij maandagavond al mee in de eerste oefenwedstrijd van Willem II, in Diessen tegen de Diessense selectie (19.00 uur). De tweede oefenpot volgt dinsdag al, in Loon op Zand tegen Uno Animo (19.00 uur). Mogelijk is ook de nieuwe Spaanse spits van de Tricolores, Fran Sol, al van de partij in Diessen en/of Loon op Zand.