article
1.6347637
DEN BOSCH - Nee, ambities om in de Tweede Kamer te belanden heeft Wiljan Vloet niet. ,,Dan was ik niet op plek 43 gaan staan", zegt de trainer van FC Den Bosch.
Wiljan Vloet denkt niet aan Tweede Kamer
DEN BOSCH - Nee, ambities om in de Tweede Kamer te belanden heeft Wiljan Vloet niet. ,,Dan was ik niet op plek 43 gaan staan", zegt de trainer van FC Den Bosch.
http://www.bd.nl/sport/voetbal/fc-den-bosch/wiljan-vloet-denkt-niet-aan-tweede-kamer-1.6347637
2016-09-06T08:31:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5714645.1474301884!image/image-5714645.JPG
s-Hertogenbosch,FC Den Bosch
FC Den Bosch
Home / Sport / Voetbal / FC Den Bosch / Wiljan Vloet denkt niet aan Tweede Kamer

Wiljan Vloet denkt niet aan Tweede Kamer

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Wiljan Vloet
   Titel
   Wiljan Vloet
   Fotograaf
  DEN BOSCH - Nee, ambities om in de Tweede Kamer te belanden heeft Wiljan Vloet niet. ,,Dan was ik niet op plek 43 gaan staan", zegt de trainer van FC Den Bosch.

  Vloet verraste dinsdagochtend de voetbalwereld toen bekend werd dat zijn naam op de voorlopige kandidatenlijst van het CDA staat voor de parlementsverkiezingen van 15 maart. Op de - onverkiesbare - 43ste plaats dus.

  De 53-jarige trainer zelf zegt het 'allemaal niet zo spannend' te vinden. ,,Ik ben al langer lid van het CDA. Als een hobby, zoals een ander lid is van bijvoorbeeld een natuurvereniging. En als je lid bent van een partij is het ook logisch dat je daar iets voor doet."

  Sport en politiek
  Vloet was al eerder politiek actief voor het CDA. Toen hij rond de eeuwwisseling trainer werd in het betaald voetbal zegde hij zijn lidmaatschap van de politieke partij op. Twee jaar terug werd Vloet weer lid. ,,Ik kwam toen terug van mijn periode als trainer bij Niki Volos in Griekenland en ging buiten het voetbal werken. Voor het CDA ben ik toen wat mee gaan praten over sport en politiek."

  Een half jaar geleden keerde Vloet terug in de voetballerij toen hij hoofdtrainer werd bij FC Den Bosch. Zijn lidmaatschap bij het CDA handhaafde hij nu wel. Maar FC Den Bosch en het voetbal hebben bij hem voorrang, zegt hij. ,,Dat lijkt me logisch. Dit is mijn werk", zei hij dinsdagochtend voordat hij met zijn spelers het trainingsveld in stadion De Vliert op ging.