article
1.6458631
WAALWIJK/TILBURG - RKC Waalwijk heeft de arbitragezaak tegen Willem II, inzake de verkoop van Frenkie de Jong door Willem II aan Ajax, ingetrokken.
RKC laat claim bij Willem II schieten over transfervergoeding Frenkie de Jong
WAALWIJK/TILBURG - RKC Waalwijk heeft de arbitragezaak tegen Willem II, inzake de verkoop van Frenkie de Jong door Willem II aan Ajax, ingetrokken.
http://www.bd.nl/sport/voetbal/rkc-laat-claim-bij-willem-ii-schieten-over-transfervergoeding-frenkie-de-jong-1.6458631
2016-09-28T13:15:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6424551.1474475609!image/image-6424551.jpg
Tilburg,Waalwijk,Voetbal-betaald,RKC Waalwijk,Willem II
Voetbal
Home / Sport / Voetbal / RKC laat claim bij Willem II schieten over transfervergoeding Frenkie de Jong

RKC laat claim bij Willem II schieten over transfervergoeding Frenkie de Jong

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk.
   Fotograaf
  WAALWIJK/TILBURG -  RKC Waalwijk heeft de arbitragezaak tegen Willem II, inzake de verkoop van Frenkie de Jong door Willem II aan Ajax, ingetrokken.
  De Waalwijkse club eiste eerder een bedrag van 90.000 euro van de buren uit Tilburg of een vergoedingssom die de arbitragecommissie redelijk vindt. De Jong verhuisde, ondanks een nog een jaar doorlopend contract, van Willem II naar Ajax. Omdat De Jong een tijdlang deel uitmaakte van de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC hebben de Waalwijkers volgens afspraak recht op 40 procent van de betaalde vergoedingssom.

  Navraag bij de KNVB leerde dat Ajax officieel maar een euro voor De Jong naar Willem II heeft overgemaakt. RKC vond dat die symbolische vergoedingssom niet los gezien kan worden van de verhuur van Lucas Andersen door Ajax aan de Tilburgse club. Er was toch druk handelsverkeer. Mitchell Dijks werd door Willem II terugverkocht aan Ajax, dat op zijn beurt nog een drietal spelers aan de Tilburgse club verhuurde. Ook De Jong keerde op huurbasis nog een half jaar terug naar Willem II.

  Vergoedingssom
  RKC probeerde sindsdien een akkoord te bereiken met Willem II over een reële vergoedingssom voor de transactie met De Jong. Even leek een akkoord in de maak. Willem II deed een bod van 40.000 euro om van alle claims van RKC verlost te zijn voor spelers die deel uitmaakten van de gezamenlijke opleiding. RKC ging akkoord, maar wilde wel zijn rechten behouden indien Frenkie de Jong door Ajax zou worden doorverkocht.

  Willem II krijgt 15 procent van de vergoedingssom indien Ajax de middenvelder zou verkopen. RKC zou dan recht houden op 40 procent van het aandeel dat Willem II ontvangt. Het aanbod werd door Willem II weer van tafel gehaald. RKC ondernam nog wat pogingen, maar die liepen op niets uit. Dat was voor de Waalwijkse club reden om een advocaat in de arm te nemen en een arbitragezaak aan te spannen. Die is nu dus van de baan.