Volledig scherm
Willem II won met moeite met 4-0 van Uno Animo. © Toin Damen

Willem II draait stroef in Loon op Zand

TILBURG - Zo vlot als de doelpunten elkaar maandagavond opvolgden voor Willem II in de oefenwedstrijd tegen de Diessense selectie (16-0), zo moeizaam verging het de Tilburgse eredivisionist een dag later in Loon op Zand tegen tweedeklasser Uno Animo. Uiteindelijk werd het met de nodige moeite 0-4 voor de profs.

Al in de openingsfase was duidelijk dat er minder spirit bij Willem II aanwezig was dan een dag eerder. Na de 0-1 van Bartholomew Ogbeche in de 13e minuut lukte het dan ook niet meer om te scoren in de eerste helft. Na rust, toen trainer Erwin van de Looi elf andere spelers het veld op stuurde, was het al niet veel anders. Verdediger Freek Heerkens moest eraan te pas komen om voor 0-2 te zorgen. In de slotfase zorgde de Spaanse spits Fran Sol er met twee treffer voor dat de stand nog enigszins aanvaardbaar werd: 0-4.

Scheidsrechter Peter Govers floot zijn allerlaatste wedstrijd. Hij geeft het stokje na dit duel over aan de jongeren. "Ik heb altijd gezegd dat ik tot m'n zestigste zou fluiten en dat moment is nu aangebroken. Ik hoop jongere scheidsrechters nog wel te kunnen gaan begeleiden."

De volgende oefenwedstrijd van Willem II is zaterdag. Dan nemen de Tilburgers het om 17.00 uur in Diessen op tegen eerstedivisionist FC Oss.

Volledig scherm
Willem II voetbalde tegen Loon op Zand. © Fotoburo Toin Damen