Volledig scherm

WK handboog: Rick van der Ven door, exit Jan van Tongeren

KOPENHAGEN - Boogschutter Rick van der Ven heeft zich woensdag op het WK in Kopenhagen met de nodige moeite geschaard bij de laatste 32 op het onderdeel recurve. De 24-jarige Ossenaar, die gaat voor een medaille, ging in de eerste ronde tegen de Pool Rafal Wojtkowiak al bijna onderuit. Via een shoot-off ging hij toch door naar de tweede ronde. Daarin was hij vervolgens een klasse beter dan de Roemeen Andrei Danila.

Voor een plek bij de laatste zestien neemt Van der Ven het donderdag op tegen de Roemeen Razvan Marcu. Voor Sjef van den Berg begint het toernooi donderdag. Hij kwalificeerde zich als vierde, waardoor hij de eerste twee ronden over mocht slaan. De schutter uit Heeswijk-Dinther treft Jonas Lennart Andersson uit Zweden.

De pas 16-jarige Jan van Tongeren uit Demen strandde bij zijn debuut op het WK in de eerste ronde. Hij moest met 7-3 buigen voor de Oekraïner Viktor Roeban. Dinsdag werden Van der Ven, Van den Berg en Van Tongeren in de landenwedstrijd uitgeschakeld in de kwartfinale. Hun plaats bij de beste acht leverde hen echter wel een ticket op voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

Lees het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers op bd.nl/rio2016.