Volledig scherm
Youssouf Hersi (r) als speler van De Graafschap in gesprek met trainer Darije Kalezic. © ProShots

Youssouf Hersi met tweede RKC tegen Middlesbrough onder 19

WAALWIJK - Youssouf Hersi speelt maandag met de tweede selectie van RKC Waalwijk mee in het oefenduel met Middlesbrough onder negentien. Die wedstrijd wordt om 12.00 uur op het veld naast het stadion gespeeld.

De 33-jarige Hersi traint, na bemiddeling van Serginho Greene, op eigen verzoek mee bij de Waalwijkse club om zijn conditie op peil te brengen. De Ethiopier met het Nederlandse paspoort is na een avontuur van vier jaar in Australie clubloos. Volgens directeur Remco Oversier krijgt RKC geregeld verzoeken van spelers die mee willen trainen. "Dat kan vanaf nu eigenlijk alleen bij de tweede selectie. Als we dat zeggen, haken de meeste spelers af."

In het geval van Hersi wordt maandag bekeken waar hij het beste aan kan sluiten. Die kan als aanvallende middenvelder en als vleugelspeler uit de voeten. In de voorste linie kan RKC nog wel wat versterking gebruiken.

Hersi is opgeleid bij Ajax. Daarna speelde hij voor NAC, NEC, Heerenveen, Vitesse, FC Twente, AEK Athene en De Graafschap alvorens hij naar Australie verkaste. Drie jaar stond hij onder contract bij Western Sydney Wanderes. Het laatste seizoen was hij speler van Perth Glory FC.

Hersi was jeugdinternational. Acht keer speelde hij voor Nederland onder 21.