Volledig scherm
Er werden dinsdagavond 32 vaten vol drugsafval gevonden in de Heubergerstraat in Tilburg. © Jack Brekelmans/Persbureau PMS

32 vaten vol drugsafval in garageboxen gevonden aan Heubergerstraat in Tilburg

* UPDATE 11.27 uur * TILBURG - De politie vond dinsdagmiddag 32 vaten van 25 liter met drugsafval en grondstoffen voor amfetamine in een garagebox aan de Heubergerstraat in Tilburg. Ook stond er een gestolen aanhanger in de een van de garages.

In twee garageboxen trof de politie het afval aan, vermoedelijk afkomstig van een XTC-lab en een hennepkwekerij. De politie en hulpdiensten waren ter plaatse. Er werd met groot materieel uitgerukt omdat de garageboxen zich middenin een woonwijk bevinden.

Ook de LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen), de dienst die drugsafval veilig kan afvoeren, was aanwezig met twee bussen. De brandweer heeft metingen gedaan en trof geen gevaarlijke concentraties aan in de gebouwen. Er werden, naast de vaten, ook ventilatoren gevonden die eventueel kunnen worden gebruikt in een hennepkwekerij.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie was tot laat op de avond op de plek druk doende met het onderzoek. De aanhanger is weggetakeld.

Lees meer over dumpingen van drugsafval en bekijk de kaart met dumpingen op bd.nl/drugsafval.

Tilburg e.o.