Volledig scherm
Drukte op de Dorpsquiz Berkel-Enschot 2016. © Rudolf Robben

'Doeltreffend' wint Dorpsquiz Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Het team ‘Doeltreffend’ heeft zaterdag met 717 punten de tweede editie van de Dorpsquiz Berkel-Enschot gewonnen. Vorig jaar werd het team tweede; de nummer één van vorig jaar werd nu tweede.

Maar liefst 87 teams deden gisteren mee aan de quiz, die bestond uit honderd vragen en opdrachten. Zo moesten de dames zo snel mogelijk een wiel verwisselen, speelde het carillon op het winkelcentrum een speciaal nummer dat geraden moest worden en moest een bekende affiche van Kraanpop nagespeeld worden.

Hulplijnen geen overbodige luxe
Michiel Dootjes deed samen met 27 ouders mee als team. ,,We hebben alle ouders van de kinderen uit de klas gevraagd. Het waren soms pittige vragen en opdrachten, maar ach… het gaat toch vooral om de gezelligheid." Ook Charlotte Maasen deed weer mee. Net als veel andere deelnemers was zij vooral blij dat het minder vragen waren dan vorig jaar. Toch hadden ze zich goed voorbereid met twee ‘luxe’ hulplijnen: wethouder Erik de Ridder en tv-presentator Toine van Peperstraten. ,,En we hebben ze nodig gehad ook!"

Dorpsquiz-voorzitter Joost de Beer keek terug op een geslaagde avond: ,,Alle teams hebben voor zover ik hoor weer veel plezier gehad. En ook het feest met prijsuitreiking is gezellig. We zijn weer helemaal geslaagd in onze opzet.''

Tilburg e.o.