Volledig scherm
© ThinkStock / Getty Images

Verslaafdenopvang drijft buren Jan Wierhof naar Raad van State

DEN HAAG/TILBURG – De buurt rondom zorginstelling Jan Wierhof in Tilburg is het beu om opgezadeld te worden met alle verslavingsellende van de stad, zo bleek maandag bij de Raad van State.

“Het gaat alleen maar om de centen en de leefomgeving van de omwonenden is de gemeente Tilburg blijkbaar worst”, zei buurtbewoner Cyrille Fijnaut tijdens de rechtszaak over de nieuwe vergunning voor de zogenoemde Medische Heroïne Unit (MHU). Die is afgelopen juli verhuisd van de locatie Burgemeester Suysstraat naar het Jan Wierhof in de wijk Armhoef. Nu dreigt ook het afkickcentrum (Rehab) van de Edisonlaan naar Jan Wierhof te verhuizen.

Overlast
Buren vrezen dat met de komst van de MHU en later met het afkickcentrum enorme problemen ontstaan. "Nu al is de Edison een hotspot van drugshandel en criminaliteit", aldus Fijnaut. Volgens een woordvoerder van Novadic-Kentron valt het wel mee met de overlast. Er zou sinds de opening op 1 juli nog geen klacht zijn binnengekomen. De buurtbewoners reageerden verontwaardigd. "We hebben alleen al in augustus 6 klachten ingediend."

De Raad van State hakt binnen 6 tot 12 weken een knoop door over de vergunning.

Tilburg e.o.