Eigenaren Petja Verweij en Mirjam van Ree.
Volledig scherm
Eigenaren Petja Verweij en Mirjam van Ree. © Jeroen Appels/Van Assendelft

'Koken met Petja' opent in voormalige Zaal Stevens in Volkel

VOLKEL - De buitenkant is helemaal opgepoetst maar authentiek, de binnenkant is onherkenbaar. Petja Verweij (42) en Mirjam van Ree (42) uit Uden hebben het pand waarin veertig jaar lang Zaal Stevens in Volkel was gevestigd, omgebouwd tot woonhuis en kookstudio. Op 1 december gaat 'Koken met Petja' open.

'Het pand aan de Rudigerstraat in Volkel stond al bijna drie jaar leeg. Freelance-kok Verweij: ,,Ik wilde al een tijd iets voor mezelf en we liepen hier tegenaan. Er zat een horecabestemming op en de gemeente wilde op het voorste gedeelte een woonbestemming. Dat was precies wat we wilden."

De bedoeling is dat het restaurant op donderdag en vrijdag open is. Verweij past het Franse concept Table D'Hote toe. Hij kookt een vijfgangenmenu en dat kan aan een grote tafel samen genuttigd worden. Voor de mensen die meer privacy willen, zijn er een paar kleine tafels. Op alle andere dagen is Verweij bezig met kookclinics in de kookstudio.

Oss, Uden e.o.