Maashorstkroketten
Volledig scherm
Maashorstkroketten

Streekproducten uit de Maashorst maken een opmars

UDEN/ZEELAND - Dankzij een aantal grote orders neemt de bekendheid van Maashorstproducten een vlucht. Het Van der Valkhotel in Eindhoven heeft 25.000 Maashorstkroketten bij de Heische Hoeve besteld en zet ook het Maashorst-lamsvlees van schapenhouder Wim Jans uit Zeeland op de menukaart.

Daarnaast gaat een bakker met een vijftal zaken in de regio vanaf september het Maashorst-speltworstenbroodjes verkopen. De grote orders zijn een opsteker voor de Maashorstboeren, die zich tot doel stellen dat de Maashorst streekproducten een begrip worden tot in de verre omtrek. In en om het natuurgebied De Maashorst maken meerdere boeren streekproducten, die worden gepresenteerd onder hetzelfde label Maashorst.

Er bestaat inmiddels een heel scala aan Maashorstproducten. Zo zijn er vier Maashorstbieren van tarwe, spelt, gerst en hop uit de Maashorst, is er het Maashorstvlees van het Brandrode rund en zijn er Maashorst-asperges, -jam, -sauzen en -sappen.

Oss, Uden e.o.