Volledig scherm
De afdichting van de belt is weer in volle gang. © Domien van der Meijden

Afdichting voormalige stortplaats Vlagheide bij Eerde weer begonnen

EERDE - Het bedrijf Ploegmakers is na een lange winterstop weer volop aan de slag met de definitieve afdichting van de voormalige stortplaats De Vlagheide bij Eerde.

Volgens directeur Theo Volmer, die voor het voormalig Stadsgewest de stort klaarmaakt voor de overdracht aan de provincie voor eeuwigdurende nazorg, was de winterstop vooraf bedacht omdat het werk alleen kan worden uitgevoerd bij hogere temperaturen.

Inmiddels is ruim 7 hectare van de belt voorzien van een nieuwe afdichting. In totaal moet er 24 hectare worden gedaan. Een klus die 7 miljoen euro kost. Laag voor laag wordt de afdichting aangebracht. Eerst een steunlaag met fijngemalen beeldschermen, koperslakken en assen. Dan een trioplastlaag, folie, drainagemat en een leeflaag.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad