Volledig scherm
De eerste elektrische fietsen werden dinsdagmiddag uitgedeeld in Veghel. © Domien van der Meijden/BD

Ambtenaren Meierijstad krijgen voor 50.000 euro aan elektrische fietsen

VEGHEL - Ze kosten 2.500 euro per stuk, maar dan heb je ook wat. Meierijstad kreeg dinsdagmiddag twintig nieuwe elektrische fietsen uitgereikt van het bedrijf Tikx uit Mariaheide. De fietsen worden gebruikt als aanvulling op het aanbod aan openbaar vervoer dat de ambtenaren van Meierijstad, ruim vijfhonderd in aantal, krijgen aangeboden.

Met de elektrische fietsen kunnen ze binnen de gemeente naar afspraken buiten de deur. Het woon-werkverkeer leggen ze dan met het openbaar vervoer af. De fietsen worden in de kelder gestald en zijn at random te gebruiken door de ambtenaren. Als er straks veel gebruik van wordt gemaakt komen er misschien nog meer bij.

Tikx levert onderhoud. Als ambtenaren onderweg stil komen staan komt een onderhoudsbusje langs voor reparaties.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad