Volledig scherm
Antoon en Diny © Jeroen Appels / Van Assendelft

Antoon bracht Diny na de toneeluitvoering thuis

VEGHEL - Antoon (86) en Diny Verbakel-Vogels (84) uit Veghel zagen elkaar voor het eerst bij een toneeluitvoering in Erp. Antoon: ,,Toen heb ik haar voor de eerste keer naar huis gebracht.” Zondag was het echtpaar zestig jaar getrouwd.

Via het werk van Antoon kregen ze na de bruiloft een huis toegewezen in Veghel. Diny had daar na haar opleiding als gezinsverzorgster gewerkt. Antoon werkte, na een baan bij een machine-revisiebedrijf in Gemert, voor 37 jaar bij DAF SP. Hij begon er als tekenaar en werd uiteindelijk hoofd constructeur en configuratie, waarbij hij meewerkte aan de realisatie van militaire producten.

Jubileumfeest
In de vrije tijd heeft het echtpaar veel gefietst en kampeerden ze met de caravan in Nederland. ,,Nu houd ik de tuin bij en gaat mijn vrouw elke middag kaarten vanuit de KBO”, zegt Antoon. Het stel heeft bovendien drie kinderen en vier kleinkinderen. Zij organiseerden vanwege het jubileum een groot feest.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad