Volledig scherm
© Thinkstock

Continurooster voor 't Ven en Vijfmaster in Veghel

VEGHEL - De Vijfmaster en 't Ven, twee basisscholen van Skipov in Veghel, beginnen in september met een continurooster. Dat betekent dat de kinderen tussen de middag niet meer naar huis gaan om een boterham te eten, maar op school blijven. De woensdag blijft als vanouds: tot 12.30 uur.

De Wissel en De Ieme draaiden al langer met een continurooster. Volgens onderwijsdeskundigen geeft dat meer rust en regelmaat aan de kinderen. Bovendien blijft er voor leerkrachten tijd over voor overleg, vergaderen en deskundigheidsbevordering door het jaar heen.

  1. Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    Extreem veel ammonium in de Aa, waterzuivering gecrasht na lek bij mestverwerker

    HELMOND - De waterzuiveringsinstallatie in Aarle-Rixtel heeft donderdag een paar uur stilgelegen en functioneert sinds de herstart nog niet optimaal. Dat komt door een extreem hoge hoeveelheid ammonium in afvalwater van mestverwerker Den Ouden op bedrijventerrein BZOB in Helmond. De provincie doet onderzoek naar de oorzaak van de lozing. Boeren langs de Aa, ook bij Den Bosch en Veghel, zijn gewaarschuwd om het rivierwater niet te gebruiken voor hun akkers en dieren. 

Meierijstad