Volledig scherm
Het pand aan de Hezelstraat 23 in Erp. © Van Assendelft Fotografie

Geen goedkeuring voor plan Hezelstraat Erp

ERP - De gemeente Veghel gaat niet akkoord met de plannen om tussen de vijftien en achttien woningen te bouwen aan de Hezelstraat 23 in Erp.

De initiatiefnemers waren van plan de monumentale woning met aangebouwde bijgebouwen te herontwikkelen en er zo’n twintig woningen in te realiseren. De vrijstaande schuur op het perceel wilden ze slopen. Bovendien wilden de indieners van het plan een stuk grond verkopen aan de gemeente, zodat er een voetpad kan worden aangelegd naast het pand.

Kleinschalige woningbouw
De gemeente Veghel heeft in principe wel oren naar de aanleg van dat voetpad, maar aan de herontwikkeling van het pand wil het niet meewerken. Volgens Veghel is er op de locatie hooguit plaats voor kleinschalige woningbouw. De gemeente wijst daarbij onder meer naar een tekort aan parkeerplaatsen en mogelijke problemen met de ontsluiting.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad