Volledig scherm
De Blauwe Kei, nu nog aan het Stadhuisplein © Domien van der Meijden

Geen hoge toneeltoren voor Veghels theater Blauwe Kei

VEGHEL - Stichting De Blauwe Kei en Stichting CHV Noordkade zijn diep teleurgesteld in de politiek in Veghel. Een hoge toneeltoren voor grotere theaterproducties komt er niet.

Het is politiek niet haalbaar om anderhalve ton extra krediet te krijgen zodat de Blauwe Kei op de nieuwe plek aan de Noordkade een achttien meter hoge toneeltoren kan laten bouwen.

Stichting Blauwe Kei en Stichting CHV Noordkade hebben samen 4 ton kunnen vinden voor die extra investering. Er is echter ongeveer 5,5 ton nodig. En Veghel had tevoren aangegeven dat beide stichtingen dat bedrag samen moesten ophoesten, anders zou gekozen worden voor een toneeltoren van 13 meter.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad