Volledig scherm
De Uilenbrink in Veghel. © Google Streetview

Gemeente pakt ruimteprobleem Uilenbrink Veghel aan

VEGHEL - Basisschool De Uilenbrink in Veghel kampt met acute ruimteproblemen. Deze openbare school van Stichting OOG telt 457 kinderen en dat is op basis van de regelgeving te veel voor de huidige accommodatie.

Het tekort aan ruimte kan worden opgelost door gebruik te maken van leegstaande lokalen in andere basisscholen die in de buurt van De Uilenbrink staan. Hierdoor is volgens het gemeentebestuur van Veghel permanente uitbreiding niet nodig.

Daarnaast stemt het college van B en W in met het verzoek van Stichting Peuterspeelzalen Veghel (SPV) om peuterspeelzaal Nijntje Pluis, die gebruik maakt van ruimte in de Uilenbrink, te verhuizen naar basisschool ‘t Heibosch van schoolbestuur SKIPOV. Dat geeft ook lucht.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad