Volledig scherm
Het pand aan de Hezelstraat 23 in Erp. © Van Assendelft Fotografie

Heemkundekring Erthepe keert zich tegen plannen met monumentale tabakskerverij in Erp

ERP - Als hoeder van de Erpse cultuurhistorie reageert heemkundekring Erthepe afwijzend op de plannen met de monumentale tabakskerverij aan de Hezelstraat 23.

Erpenaar Jan Versteegden kocht het pand onlangs en wil het afbreken en enkele meters verderop herbouwen. Ook wil hij er woningen realiseren. "Maar een pand dat je afbreekt, is geen monument meer", zegt Erthepe-voorzitter Marius Strijbosch.
Toch zien andere partijen in Erp wél heil in de plannen, vooral om de provinciale N616-weg te verbreden. De kerverij staat tegenover café De Paal en het zicht is er beperkt. De Erpse Bedrijvenkring (EBK), dorpsraad en Erthepe zaten begin december nog om tafel.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad